Ustawienia
Wyszukiwarka

Szkoła Podstawowa nr 2
im. bł. Edmunda Bojanowskiego
w Woli Rzędzińskiej

Godło Polski Biuletyn informacji publicznej BIP - kliknięcie spowoduje otwarcie nowego okna


Jadłospis 09-13.12.2024

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

09.12.2024

Poniedziałek

Zupa pomidorowa na wywarze drobiowym z makaronem 250g

 

160 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Pomidory krojone 60g

Koncentrat pomidorowy 5g

Makaron 15g(1,7)

Natka pietruszki 5g

Przyprawy**

 

Krokiet z kapustą 160g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

470 kcal

Krokiet z kapustą (1,3,7)

Cukier 8g

Mieszanka kompotowa 20g

10.12.2024

   

Wtorek

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym z ryżem

300g

 

170 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Kalafior 50g

Ryż biały 12g

Śmietana 10g(7)

Przyprawy **

Kasza wiejska 150g, pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym 150g, surówka z buraczka czerwonego100g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

540 kcal

Kasza wiejska 80g

Szynka wieprzowa 100g

Pieczywo 8g(1)

Jajka 8g(3)

Masło 3g(7)

Burak 120g

Chrzan 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

11.12.2024

Środa

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym z kaszą jaglaną 300g

 

172 kcal

Mix jarzynowy 70g* (9)

Kasza jaglana 12g

Śmietana 8g(7)

Przyprawy**

Zapiekanka z pieczarką, serem gouda i szczypiorkiem 150g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

360 kcal

Pszenna bagietka 70g(1)

Pieczarka 120g

Ser gouda 20g(7)

Masło 3g(7)

Ketchup 8g

Szczypior 5g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

12.12.2024

Czwartek

Krem  cebulowy  z groszkiem ptysiowym  250g

 

185  kcal

Włoszczyzna 70g*(9) (cebula 50g)

Masło klarowane 5g

Śmietana 10g

Groszek ptysiowy15g

Czosnek 2g

Przyprawy**

Makaron z kurczakiem i warzywami 300g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

Makaron 60g (1,7)

Filet drobiowy 80g

Śmietana 30% 10g(7)

Por 40g

Marchew 30g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

13.12.2024

Piątek

Zupa grysikowa na wywarze             drobiowym 300g

 

183 kcal

 

Włoszczyzna 50g*(9)

Kasza manna 15g(1)

Natka pietruszki 5g

Przyprawy**

Frytki 150g, paluszki rybne 100g

 

Kompot wieloowocowy

200 ml

 

420 kcal

Frytki 150g,

Paluszki rybne 100g (1,3,4,7)

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

Jadłospis  16-20.12.2024

DATA

I DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

II DANIE

WYKAZ SKŁADNIKÓW

16.12.2024

Poniedziałek

Zupa krem z białych warzyw z grzankami 250g

 

 

190 kcal

Włoszczyzna 45g*(9)

Seler 30g

Pietruszka 40g

Kalarepa 40g

Groszek ptysiowy 10g(1)

Śmietana 10g(7)

Masło 5g (7)

Przyprawy**

Placuszki cukiniowe 180g z sosem czosnkowym 20g,

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

 

430  kcal

 

Mąka tortowa 60g(1)

Jajka 15g(3)

Cukinia 50g

Olej roślinny 15g

Czosnek 5g

Jogurt naturalny 20g(7)

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

17.12.2024

Wtorek

Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym  z zacierką 300g

 

172 kca

Włoszczyzna 70g(9)*

Ogórek kiszony 35g

Zacierka 8g(1,3)

Śmietana 8g(7)

Przyprawy**

Ziemniaki 180g, filet drobiowy w płatkach kukurydzianych 150g, surówka z marchwi i jabłka 100g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

520 kcal

Ziemniaki 230g

Filet drobiowy 100g

Płatki kukurydziane 40g (1)

Mąka kukurydziana 8g

Olej roślinny 5g

Oliwa z oliwek 5g

Marchew 80g

Jabłko 40g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

 

18.12.2024

Środa

Zupa krem z
brokuła  z groszkiem ptysiowym 250g

 

190 kcal

Włoszczyzna 70g*(9)

Brokuł 50g

Groszek ptysiowy 12g (3,7)

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Pyzy drożdżowe w sosie truskawkowym 150g,

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

 

330 kcal

Pyzy 90g(1,3)

Truskawka 80g

Jogurt naturalny 15g(7)

Cukier 5g

Mieszanka kompotowa 20g

19.12.2024

Czwartek

Zupa koperkowa na wywarze drobiowym z ryżem  300g

 

130kcal

 

Włoszczyzna 70g* (9)

Natka koperku 10g

Ryż biały  12g

Śmietana 10g(7)

Przyprawy**

Makaron spaghetti z mięsem wieprzowym i pomidorami 250g

 

Kompot wieloowocowy 200ml

 

520 kcal

 

Makaron 60g(1)

Szynka bez kości 80g

Sos spaghetti/boloński 20g(1,6)

Pomidory krojone 50g

Cebula 5g

Olej roślinny 3g

Mieszanka kompotowa 20g

Cukier 5g

20.12.2024

WIGILIA SZKOLNA

Piątek

Barszcz czerwony na wywarze drobiowym 200 ml

Włoszczyzna 50g*

Koncentrat buraczany 5g

Suszone buraki 20g

Przyprawy**

Kapuśniaczek na kruchym cieście 100g

 

Pasztecik z pieczarką i serem żółtym na cieście drożdżowym 60g

 

Paluch z masłem ziołowym na cieście francuskim 50g

Mąka tortowa 100g(1)

Jajka 10g(3)

Masło 8g(7)

Drożdże 10g

Pieczarka 60g

Ser gouda 30g(7)

Kapusta biała 80g

Ciasto francuskie 20g(1,3)

Zioła 2g(9)

 

 

*włoszczyzna- marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, por, cebula

** przyprawy używane podczas gotowania- sól, pieprz czarny, papryka czerwona, bazylia, majeranek, oregano,liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól ziołowa

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zaznaczono wg  II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L 304/43 z dnia 22.11.2011

Opracowała Samanta Zelek- wszelkie prawa zastrzeżone