foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
2020/2021

Polityka prywatności serwisu http://www.szpwola.pl/

Szanowny Użytkowniku!

Dziękujemy za odwiedzenie serwisu internetowego http://www.szpwola.pl/

W trosce o Państwa prywatność i poczucie bezpieczeństwa przygotowaliśmy niniejszą Politykę prywatności, w której prezentujemy zasady postępowania z danymi osobowymi oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem z naszego serwisu.

Polityka prywatności została opracowanana podstawie  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

1. DEFINICJE

  1. Administrator danych osobowych -Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej, 33-150 Wola Rzędzińska 253a, tel. 14 6792124, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  1. Serwis - serwis internetowy działający pod adresem: http://www.szpwola.pl/
  2. Użytkownik - każdy internauta odwiedzający Serwis.


2. DANE OSOBOWE

  1. Administrator danych osobowych -Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej, 33-150 Wola Rzędzińska 253a, tel. 14 6792124, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  1. W jaki sposób pozyskujemy dane o Użytkownikach i ich zachowaniach?
    1. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. ciasteczka).
    2. Poprzez zapisywanie logów na poziomie serwera www.
  2. Cele i podstawa wykorzystywania danych.
    1. Dane zapisane w plikach cookies przetwarzane są w celach:
      • statystycznych tzn. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z Serwisu. Podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora - ulepszania struktury i zawartości Serwisu,
      • marketingowych tzn. wyświetlania Użytkownikowi dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google. Podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora ? prezentacji informacji o usługach Administratora, w tym możliwość przedstawienia przez niego ofert dopasowanych do potrzeb i zainteresowań Użytkowników oraz zwiększenie sprzedaży usług Administratora.
    2. Dane zapisane w logach serwera przetwarzane są w celach technicznych. Podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora - zapewnienia prawidłowego działania Strony.
  3. Czas przetwarzania danych osobowych.
    1. W zakresie plików cookies do czasu ich wygaśnięcia lub do chwili ich usunięcia przez Użytkownika z przeglądarki.
    2. W zakresie logów serwera przez 14 dni.
  4. Prawa Użytkownika.
    1. Prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
    2. Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
    3. Prawo do przenoszenia danych.
    4. Prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, o ile Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził.
    5. Prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. Administrator informuje, iż nie dokonuje w Serwisie profilowania Użytkowników, na podstawie którego mogłyby być podejmowane decyzje wywołujące wobec Użytkowników skutki prawne lub wpływające na nich w podobnie istotny sposób.
  6. Administrator informuje, iż w związku z Serwisem korzysta z usług podmiotów wspierających jego działalność, do których należą:
    1. hostingodawca,
    2. dostawcy narzędzi internetowych stosowanych w celach marketingowych lub analitycznych, w szczególności Google*.
      *W niektórych przypadkach może mieć miejsce przetwarzanie danych Użytkownika także przez podmioty spoza Unii Europejskiej. Właściwy poziom ochrony danych Użytkowników zapewnia uczestnictwo tych podmiotów w Tarczy Prywatności UE-USA, ustanowionej decyzją wykonawczą Komisji Europejskiej jako zbiór zasad gwarantujących odpowiednią ochronę prywatności.
  7. Dane nie będą udostępniane podmiotom trzecim, z zastrzeżeniem sytuacji, w której Administrator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań, w zakresie wynikającym z żądania.
  8. Administrator zapewnia poufność i bezpieczeństwo przekazanych mu danych osobowych:
    1. gromadzi dane osobowe są z należytą starannością i chroni je przed dostępem osób nieupoważnionych,
    2. wdraża stosowne środki technicznie i organizacyjne zapewniające właściwą ochronę danych osobowych.
  9. Administrator podejmuje wszelkie niezbędne działania, aby również podmioty wspierające jego działalność dawały gwarancję stosowania odpowiednich środków bezpieczeństwa w trakcie przetwarzania danych na zlecenie Administratora.

3. PLIKI COOKIES

  1. Serwis wykorzystuje pliki cookies.
  2. Co to są pliki cookies?
    1. Pliki cookies (tzw. ciasteczka) to dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, tablecie, smartfonie).
    2. Pilkicookies zazwyczaj zawierają nazwę serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies mogą być odczytywane przez Serwis Administratora (cookies własne) lub serwisy internetowe podmiotów trzecich.
  4. Niektóre używane przez Serwis pliki cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tj. po jej zamknięciu (cookies sesyjne), inne pliki cookies są zachowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika i umożliwiają rozpoznanie przeglądarki Użytkownika przy kolejnym wejściu na stronę Serwisu (trwałe cookies).
  5. Pliki cookies własne wykorzystywane są w celu prawidłowego działania Serwisu.
  6. Pliki cookies nie powodują zmian w ustawieniach urządzenia Użytkownika.
  7. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe (w szczególności sieć Google), do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki Użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji Użytkownika lub o czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach Użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google, Użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies za pomocą narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  8. Administrator korzysta z plików cookies również poprzez stosowanie narzędzi analitycznych i statystycznych Google Analytics, które zbierają informacje na temat odwiedzin Serwisu między innymi takie jak wyświetlone podstrony, czas spędzony w Serwisie, czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. Szczegółowe wyjaśnienia dotyczące przetwarzania danych w ramach Google Analytics dostępne są na: https://support.google.com/analytics/answer/6004245/
  9. Jak zarządzać plikami cookies?
    1. Przeglądarki internetowe zazwyczaj domyślnie dopuszczają przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika.
    2. Jeśli Użytkownik nie wyłączy wykorzystywania plików cookiesw ustawieniach przeglądarki, oznacza to, że wyraża zgodę na ich wykorzystanie.
    3. Użytkownik może samodzielnie i w każdej chwili zmienić ustawienia plików cookies w celu określenia zasad ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do urządzenia, z którego korzysta. Użytkownik Serwisu może dokonać zmiany ustawień przeglądarki - np. zablokować automatyczną obsługę cookies lub otrzymywać informację o każdorazowym zamieszczeniu ich na urządzeniu.
    4. Użytkownik, aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies może skorzystać z zakładki pomocy danej przeglądarki.
    5. Administrator informuje, iż ograniczenia stosowania lub wyłączenie obsługi plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Serwisie. 

4. LOGI SERWERA

  1. Niezależnie od plików cookies, Serwis przy każdej wizycie Użytkownika automatycznie zapisuje na swoim serwerze informacje, przekazywane przez przeglądarki internetowe.
  2. Informacje, o których mowa w ust.1 zapisywane są w postaci logów serwera zawierających:
    1. adres IP Użytkownika,
    2. informację o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym, z jakiego korzysta Użytkownik,
    3. adres URL strony www poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    4. przesłaną ilość danych,
    5. datę i czas dostępu.
  3. Informacje w logach serwera:
    1. mają charakter zbiorczy i anonimowy tzn. nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi zasoby Serwisu i nie są wykorzystywane do identyfikacji Użytkowników,
    2. nie są ujawniane osobom trzecim,
    3. są zapisywane i przechowywane na serwerze,
    4. są wykorzystywane wyłącznie w celu zarządzania serwerem tzn. diagnozowania ewentualnych problemów związanych z pracą serwera oraz generowania statystyk przydatnych do efektywnego administrowania Serwisem.

5. ODNOŚNIKI DO INNYCH SERWISÓW WWW

  1. Serwis zawiera odnośniki do innych serwisów www.
  2. Na stronie znajdują się widgety zapisane w java script.
  3. Administrator informuje, iż nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności w tych serwisach i zaleca, aby po przejściu do innych serwisów, zapoznać się z obowiązującą w nich polityką prywatności.

6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. Administrator zastrzega sobie prawo zmian w niniejszej Polityce prywatności. Zmiany mogą być uzasadnione np. rozwojem funkcjonalności Serwisu, postępem technologicznym lub zmianami stosownych przepisów prawa.
  2. W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora Polityki prywatności prosimy o przesyłanie ich na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

AKTUALNOŚCI

Szkolny konkurs języka angielskiego
13 Maj 2021 09:08
Szkolny konkurs języka angielskiego
Czytaj więcej >>>
Mistrzostwa Polski w Cheerleadingu Sportowym
08 Maj 2021 16:39
Mistrzostwa Polski w Cheerleadingu Sportowym
Czytaj więcej >>>
Biologiczne „(po)twory”?
05 Maj 2021 16:46
Biologiczne „(po)twory”?
Czytaj więcej >>>
3 maja – Święto Narodowe Trzeciego Maja, 2 maja – ...
29 Kwi 2021 15:37
3 maja – Święto Narodowe Trzeciego Maja, 2 maja –  Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej
Czytaj więcej >>>
Biblioteka szkolna ogłasza konkursy w związku Roki...
28 Kwi 2021 14:24
Biblioteka szkolna ogłasza konkursy w związku Rokiem Lema
Czytaj więcej >>>
Międzynarodowy Konkurs " Kangur Matematyczny" 202...
27 Kwi 2021 20:29
Międzynarodowy Konkurs
Czytaj więcej >>>
Zbieramy plastikowe nakrętki dla Blanki Lipowskiej...
27 Kwi 2021 12:44
Zbieramy plastikowe nakrętki dla Blanki Lipowskiej
Czytaj więcej >>>
Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich
22 Kwi 2021 18:27
Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich
Czytaj więcej >>>
Dzień Ziemi - 22 kwietnia
22 Kwi 2021 11:50
Dzień Ziemi - 22 kwietnia
Czytaj więcej >>>
Konkurs poświęcony Prymasowi Polski, kardynałowi S...
19 Kwi 2021 13:56
Konkurs poświęcony Prymasowi Polski, kardynałowi Stefanowi Wyszyńskiemu
Czytaj więcej >>>
Regulamin XV Edycji Gminnego Konkursu o Świętym J...
19 Kwi 2021 13:28
Regulamin XV Edycji Gminnego Konkursu  o Świętym Janie Pawle II
Czytaj więcej >>>
Wyniki eliminacji szkolnych Gminnego Konkursu Recy...
07 Kwi 2021 14:54
Wyniki eliminacji szkolnych Gminnego Konkursu Recytatorskiego im. Józefy Frysztakowej
Czytaj więcej >>>
Konkurs baśniowy rozstrzygnięty!!!
06 Kwi 2021 13:02
Konkurs baśniowy rozstrzygnięty!!!
Czytaj więcej >>>
Nowe fotele w pracowni komputerowej
01 Kwi 2021 17:33
Nowe fotele w pracowni komputerowej
Czytaj więcej >>>
Z życzeniami w Rodzinnym Domu Opieki „Paw” w Stary...
30 Mar 2021 16:56
Z życzeniami w Rodzinnym Domu Opieki „Paw” w Starych Żukowicach
Czytaj więcej >>>
Konrad Ptak – nagrodzony w konkursie plastycznym „...
29 Mar 2021 16:22
Konrad Ptak – nagrodzony w konkursie plastycznym „Na tropach patriotyzmu ...
Czytaj więcej >>>
Konkurs na najpiękniejszą palmę i najpiękniejszy s...
25 Mar 2021 20:46
Konkurs na najpiękniejszą palmę i najpiękniejszy stół wielkanocny
Czytaj więcej >>>
Dyplomy uznania za udział w konkursie prawniczym
14 Mar 2021 19:02
Dyplomy uznania za udział w konkursie prawniczym
Czytaj więcej >>>

LICZNIK ODSŁON

004052781
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Ostatni tydzień
Ten miesiąc
Ostatni miesiąc
Wszystkie dni
210
1347
1557
12773
27179
59614
4052781

Prognoza na dzisiaj
1560


Twój IP:3.236.231.61
  1. NASZA LOKALIZACJA
  2. WAŻNE LINKI
  3. KONTAKT

NASZA LOKALIZACJA

 

WAŻNE LINKI


   MEN - Ministerstwo Edukacji Narodowej 

   KURATORIUM - Kuratorium Oświaty

   PPPP - Powiatowa Przychodnia Psychologiczno - Pedagogiczna

   OKE - Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Krakowie

   UG - Urząd Gminy Tarnów

KONTAKT


Szkoła Podstawowa nr 2 im. bł. Edmunda Bojanowskiego w Woli Rzędzińskiej

33-150 Wola Rzędzińska 253a

gmina: Tarnów

powiat: tarnowski

woj.: małopolskie

tel.: dyrektor/sekretariat: +48 14 679 21 24 

email.: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP: 9930650990, REGON: 001202450

 

next
prev